De invloed van woorden – de kracht van woorden

In de cursus ‘RELAXED Bevallen’ leer je over de weldadige invloed van positief taalgebruik. Wellicht is het je opgevallen dat ik voor 80% het woord ‘geboorte’ gebruik in plaats van ‘bevallen’.  ‘Bevallen’ voelt best zwaar, het is een medische term terwijl een ‘geboorte’ of het ‘geboorteproces’ zoveel luchtiger klinkt. Een ‘geboorte’ betekent ‘ter wereld komen’. Klinkt toch zoveel mooier? Een (pijnlijke) wee wordt in de cursus vertaald als een ‘golving’. Een golving van de baarmoeder. Hoezo het woord ‘wee’ gebruiken dat voor velen spanning en harde spieren suggereert. Een geslaagde geboorte vraagt juist om ontspanning zodat de baarmoedermond zich opent. Tegelijkertijd is het een feit dat iedereen zijn eigen beleving heeft van een woord. Bevallen of geboorte … Het belangrijkste is dat er geen pijn of spanning aan het woord kleeft waardoor de geboorte mogelijkerwijs kan worden tegengewerkt.

Tijdens het baringsproces kun je ook loskomen van oude overtuigingen of onderdrukte emoties. Hersenspinsels loslaten. Als je nog niet Mindfull bent, zal de baring intuïtief vragen om alles wat jou nog belemmert voor een relaxte geboorte, eruit te gooien. Hoe je dat doet maakt niet uit, als je het maar doet. Hulde aan de oerkreten in het kwadraat. Belangrijk is ook het taalgebruik van de mensen die tijdens de geboorte om je heen zijn. In het geboorteplan kan gemeld worden dat er altijd positief taalgebruik gebruikt moet worden.

  • Positief taalgebruik kan je net dat zetje geven om door te gaan.
  • Positief aanmoedigen kan een grote hulp zijn voor die laatste oercentimeters
  • Positief taalgebruik zorgt voor ontspanning en een glimlach op je gezicht

 

Woorden gedrenkt in Liefde werken altijd en overal. Zeker tijdens een geboorte. Open je hart en uit de liefde naar de mensen waarvan je houdt. Een wijd openen hart, opent tevens het geboorteproces. Geestelijk en lichamelijk. Woorden gedrenkt in liefde hebben een zeer positieve en zelfs magische werking op de ontsluiting.

‘Love manifesting miracles and magic’

Liefkozende woorden zijn tevens uiterst zalvend als welkomserenade voor jullie kindje. Negen maanden lang zijn jullie stemmen gedempt waargenomen. De trilling is opgeslagen in zijn cellen. Logisch dat de zachte woordjes vol aanmoediging en liefde als een warm welkom zullen voelen voor de baby. Zijn levenselixer!

Zowel door de media als door de medische wereld wordt de (thuis)geboorte nog breed uitgezonden als gevaarlijk, angstig en pijnlijk. Ook dat zijn woorden en beelden die een eigen weg vinden bij veel (toekomstige) zwangere vrouwen. Hoewel pijn en geboorte onlosmakend met elkaar verbonden zijn, is baringspijn met geen enkele andere pijn te vergelijken. Baringspijn is een naakte pijn die tot diep in al je vezels gaat maar tegelijkertijd alle maskers bij je afrukt. Wat overblijft is een ontvankelijke puurheid levend in een hogere dimensie. Door dat unieke proces is die immense pijn prima te verdragen. Want op dat ultieme moment trekt in jou een explosief hulpleger ten strijde, gewapend met vrachten aan natuurlijke endorfine die alle pijn doven. Baringspijn is de hoogste liefdespijn. Een pijn die de poort opent voor jouw waarachtige moederschap. Dat is Pure Liefde. Lees deze woorden vele malen en je gaat simpelweg geloven dat baringspijn pure Liefde is. Dat is de magie van het woord! Dat is de magie van herhaling. Dat is de KRACHT van het woord.

‘It’s the Little moments that make life BIG’