Een relaxte baby start door relaxed te bevallen

Sterker nog, een relaxte baby start al tijdens een relaxte zwangerschap. Lees onder de kop diensten over de magie van de doula die jou in een vredige en ontspannen zwangerschap kan ondersteunen. Lees op deze pagina over de cursus Relaxed Bevallen. Een cursus waarin  jij en je partner alle tools ontvangen om zonder angst en pijn maar vol vertrouwen in overgave richting de geboorte afstevenen. In de kop ‘overige curussen en diensten’ lees je over de cursus ‘relaxed kramen’ en de helende cursus ‘baby wellness’.

Alleen in een diepe staat van ontspanning faciliteer je een soepele geboorte. 

Volg de cursus Relaxed Bevallen om te leren te vertrouwen in overgave. Door een mentale kracht te meesteren lukt het om flexibel te zijn met elke situatie. Dat is nou de ontspanning. Volledige ontspanning en totale overgave aan het wijze intelligente lichaam met haar ingenieuze hormonenspel, is de rode draad in de cursus. Alleen in een diepe staat van ontspanning faciliteer je een soepele geboorte. Een verzacht, verkort en vredig geboorteproces voor jou en je kindje.

Minder pijn | Geen angst | Meer controle en zelfvertrouwen

Je draagt een uiterst kostbare opdracht bij je mooie vrouw. Een heilige gebeurtenis dat beschermd dient te worden. Want zowel de zwangerschap als de geboorte laten een diepe imprint achter op het nieuwe leven in je buik. Waar kies je dan voor? Ga voor een ontspannen en vrije geboorte met het geschenk van een positieve invloed voor jezelf, de baby en al je dierbaren tot ver in de toekomst.

Laat elke angst los en vertrouw op de oer ‘vibes’ van Moeder Natuur met het intelligente hormonencircus als initiator en het ‘Liefdesvibe’ als hoogste kracht, toen en nu …

De cursus RELAXED Bevallen is gebaseerd op de officiële hypnobirthing Methode van Marie Morgan. Georgina Kwakye gaf er kleurrijk een Nederlandse kwinkslag aan. Tevens voegde ze  een stuk over Mindfulness toe.

In deze cursus sluiten Hypnobirthiing & Mindfulness een krachtig huwelijk.

Hypnobirthing

Heb jij dat ook wel eens? Tijdens een autorit rij je op de automatische piloot. De tijd bestaat niet en ineens ben je op de bestemming zonder echt bewust erbij te zijn geweest. Dit is een vorm van zelfhypnose. Een diepe staat van ontspanning, levend in je onderbewustzijn maar wel zeer geconcentreerd met de volle focus.

HypnoBirthing, ooit ontwikkeld door Marie F. Morgan, is diezelfde dankbare, ontspannen en stressvrije manier van bevallen. Geen zweverige hypnose dus maar een down to earth methode om in een diepe staat van  ontspanning te komen om vervolgens volledig te  vertrouwen op de processen in je lichaam. Hoe meer ontspannenheid hoe meer endorfine (natuurlijk kalmeringsmiddel) door je lichaam stroomt.  Dit natuurlijke kalmeringsmiddel van Moeder Natuur is 200x effectiever dan morfine! Deze krachtpatsers zijn de stimulans waardoor de druk van de weeën sterk verminderd of zelfs geheel wordt weggenomen en je raakt in een vredige staat van ontspanning.

Met de hypnobirhting technieken bij de cursus ‘RELAXED Bevallen’ leer je om dicht bij jezelf te zijn; je leert je lichaam in een diepe ontspanning te brengen en je leert vooral angst los te laten waardoor de vrijkomende endorfines hun verdovende werking kunnen hebben. Endorfine en oxytocine zijn nu eenmaal jouw natuurlijke bondgenoten voor een vredige en natuurlijke bevalling. Een prachtig geschenk van Moeder Natuur.

‘Een vrouw dient haar eigen natuur te begrijpen.’

Mindfulness
Mindfulness sluit mooi aan bij Hypnobirthing.

 • Je leert beter je gedachten te stillen.
 • De knop met het denken aan de toekomst om te zetten.
 • Opgaan in het hier en nu.
 • Angst omzetten in Liefde.
 • Elk moment aandachtig zijn.
 • Denken wat je denkt, voelen wat je voelt.
 • Tijdens de bevalling de  processen in je lichaam te accepteren.
 • Opgewekt blijven door blije gevoelens op te roepen en een gevoel van eenwording te bewerkstelligen met jezelf.
 • Positief omgaan met situaties die plots anders verlopen dan je had gehoopt.

Na deze cursus:

 • Kun je met een positieve mindset  jezelf doelen stellen.
 • De regie in eigen hand nemen.
 • Je sterke vrouwelijke eigenschappen nog sterker maken.  
 • Problemen overwin je.
 • Je vertrouwt en geeft je over aan het Moederbrein.
 • Je weet hoe je zwangere  lichaam in elkaar zit.
 • Je weet dat pijn een gegeven is en lijden een keus.
 • Je weet hoe fijn het is om relaxed te bevallen op het intens en meest bijzonder moment uit jullie leven. 
 • Kortom: verhoging van zelfliefde. Gouden waarden bij een gouden geboorte waarbij jij het stralende middelpunt bent!

Gun jezelf een onvergetelijke en natuurlijke bevalling van jullie kindje!

De partner:

Als partner v/m speel je een zeer belangrijke rol bij de bevalling. Je kunt echt een enorme steun zijn. Dit is ook de reden deze cursus grotendeels gezamenlijk wordt gedaan.

In de cursus Relaxed Bevallen leer je precies wat er tijdens de bevalling in het zwangere lichaam gebeurt en hoe een vrouw het beste kan meewerken om een pijnlijke en stressvolle bevalling te voorkomen. Als partner kun je hierin veel betekenen door als een soort ‘beschermer’ ervoor te zorgen dat haar omgeving  veilig is en er geen angst of stress door haar wordt gecreëerd. In de cursus krijg je praktische tips en handvatten om het natuurlijke proces van de bevalling zo min mogelijk te laten verstoren en je haar liefdevol kunt ondersteunen tijdens de weeën en de geboortefase. Een down to earth cursus waar je veel van opsteekt voor die prachtige gouden verzorgende rol.

Investeer nu om straks in vreugde terug te kijken op een keylife experience! 

'If you change the way you view birth, the way you birth will change’
(Marie F. Morgan)

Praktische informatie:

Locatie:

 • Voor de privé-cursus: Home is where the heart is, heerlijk bij jou thuis op de bank of aan de keukentafel.
 • In groepsverband ontmoeten we elkaar live in de zaal in Hoofddorp.
 • Tijdens de cursus wordt gebruikt gemaakt van informatie uit het boek ‘Ik ga Relaxed bevallen met hypnobirthing.’
 • Naast dit informatieve boek ontvang je ontspanningsoefeningen op MP3 zodat je de ontspanningstechnieken thuis eigen kunt maken. 
 • Bij de groepssessie van 4 momenten is het derde ontmoetingsmoment zonder partner.
 • Er is nu ook een verkorte cursus van twee zaterdagmiddagen of ochtenden – 4 uur per dagdeel.
 • Na de cursus zal er nog in week 38 een belafspraak zijn om ervoor te zorgen dat er genoeg ruimte blijft voor persoonlijke aandacht en begeleiding op weg naar jouw droombevalling.

 

De mogelijkheden:

De mogelijkheden zijn te over. Kijk en voel wat jij en je partner fijn vinden. Wil je de cursusinhoud in kleine stukjes tot je nemen dan zijn de vijf bijeenkomsten een uitkomst. Of bij een druk bestaan en de wens om de cursus later in je zwangerschap te doen, dan is de verkorte cursus een optie. Een privé cursus en losse privélessen behoren tevens tot de mogelijkheid. 

 • Groepsessie verdeeld over  5 bijeenkomsten van 2 1/2 uur
 • Verkorte groepscursus verdeeld over 2 dagdelen (13.00 uur 17.00 uur)
 • Prive cursus bestaande uit 4 sessies van 1 1/2 uur
 • Een opfriscursus van twee uur als je de RELAXED-bevallencursus al eens hebt gedaan. 
 • Losse privélessen

De cursusinhoud is qua inhoud bij alle variaties hetzelfde om RELAXED te kunnen bevallen. De sessies van vijf bijeenkomsten gaat dieper op de materie in. Bij de privelessen kan de cursusinhoud volledig worden afgestemd op jouw persoonlijke behoeften. 

Ben je tussen de 28 en 34 weken  zwanger? Dan is dat het perfecte moment om met de cursus te gaan starten.  

Heb je nog vragen? Klop gerust maar bij me aan. Leuk om van je te horen. 

RELAXED Bevallen groepsessies          

Op het aanmeldformulier kun je aangeven welke cursus je wenst en wanneer je zou willen starten.

Cursus 1;  twee bijeenkomsten van 13.00 uur tot ca. 17.00 uur:  6, 13, 21 (zondag) 27 januari en 3 februari 

Cursus 2; vijf bijeenkomsten van 19.15 uur tot 21.45 uur: 8, 15, 22, 29 januari en 5 februari 2024

Ga jij RELAXED Bevallen? Klik dan op onderstaande knop om je aan te melden en geef aan wanneer je wilt starten met de voorbereiding van jouw droombevalling.

Je bent van harte welkom! 

Waar Liefde is, is Leven