Cursus Relaxed Bevallen

Moeder Aarde is met haar eigen Natuur in haar kern, zelfs tijdens de meest zware stormen, altijd in een relaxte sfeer van totale rust. Met een onvoorwaardelijke Liefde spiegelt zij die onderhuidse rust naar jou zodat zowel de zwangerschap als de geboorte van jullie kindje kunnen geschieden op een uiterst zachte, vredige en relaxte manier. 

Geen angst? Geen pijn? Neen! Hoe je dat doet? Volg simpelweg de cursus Relaxed Bevallen. Je leert te vertrouwen op je lichaam. Overgave aan de power in je lijf en met een mentale kracht leer je flexibel te zijn met elke situatie, puur door ontspanning. Zowel volledige ontspanning als totale overgave aan het wijze intelligente lichaam met haar ingenieuze hormonenspel, is de rode draad in de cursus. Tijdens een diepe staat van ontspanning faciliteer je een soepele geboorte mede door de natuurlijke stroom aan endorfines die je lichaam vanzelf aanmaakt. Het is de  perfecte stimulans voor een verzacht, verkort en vredig geboorteproces.

Minder pijn | Geen angst | Meer controle en zelfvertrouwen

‘Een vrouw dient haar eigen natuur te begrijpen.’

De cursus Relaxed Bevallen

De cursus RELAXED Bevallen is gebaseerd op de officiële hypnobirthing Methode van Marie Morgan. Georgina Kwakye gaf er kleurrijk een Nederlandse kwinkslag aan. Tevens voegde ze  een stuk over Mindfulness toe.

In deze cursus kom je dus facetten tegen van Hypnobirthiing & Mindfulness én ook mijn integere aanvulling op de cursus. Tussen de regels door hoor je over de impact van de emotionele staat van de moeder welke meteen door gespiegeld wordt naar de baarmoeder. Met elke verandering beïnvloed zij daar het leven wat een groot effect heeft op het welzijn van  de baby. Uit onderzoek blijkt dat de start van de baby namelijk niet aanvangt bij de eerste ademteug maar ver, ver daarvoor … in de baarmoeder. Zijn eerste huis! Bewustzijn voor, tijdens en na de bevalling.

Naast de lofzang over de kracht van Moeder Natuur en haar immense voordelen voor moeder en kind krijg je tevens op een luchtige wijze de andere kant van de medaille te horen. De wereld van de synthetische pijnbestrijding en vaccinaties, (lees ‘mijn visie & missie’ op deze site) die juist enorm veel schade kunnen berokkenen bij moeder en kind en de levensvreugde bruut kunnen verstoren. Temeer om voor deze relaxte cursus te gaan om krachtig in je kern te blijven. Kennis maakt vrij, kennis is weten om voor de nabije toekomst de juiste keuzes te kunnen maken.

Hypnobirthing

Heb jij dat ook wel eens? Tijdens een autorit rij je op de automatische piloot. De tijd bestaat niet en ineens ben je op de bestemming zonder echt bewust erbij te zijn geweest. Dit is een vorm van zelfhypnose. Een diepe staat van ontspanning, levend in je onderbewustzijn echter wel zeer geconcentreerd met de volle focus. HypnoBirthing, ooit ontwikkeld door Marie F. Morgan, is diezelfde dankbare, ontspannen en stressvrije manier van bevallen. Geen zweverige hypnose dus maar een down to earth methode om in een diepe staat van  ontspanning te komen om vervolgens volledig te  vertrouwen op de processen in je lichaam. Hoe meer ontspannenheid hoe meer endorfine (natuurlijk kalmeringsmiddel) door je lichaam stroomt.  Dit natuurlijke kalmeringsmiddel van Moeder Natuur is 200x effectiever dan morfine! Deze krachtpatsers zijn de stimulans waardoor de druk van de weeën sterk verminderd of zelfs geheel wordt weggenomen en je raakt in een vredige staat van ontspanning.

Met de hypnobirhting technieken bij de cursus ‘RELAXED Bevallen’ leer je om dicht bij jezelf te zijn; je leert je lichaam in een diepe ontspanning te brengen en je leert vooral angst los te laten waardoor de vrijkomende endorfines hun verdovende werking kunnen hebben. Endorfine en oxytocine zijn nu eenmaal jouw natuurlijke bondgenoten voor een vredige en natuurlijke bevalling. Een prachtig geschenk van Moeder Natuur.

Mindfulness

Mindfulness sluit mooi aan bij Hypnobirthing.

 • Je leert beter je gedachten te stillen.
 • De knop met het denken aan de toekomst om te zetten.
 • Opgaan in het hier en nu.
 • Angst omzetten in Liefde.
 • Elk moment aandachtig zijn.
 • Denken wat je denkt, voelen wat je voelt.
 • Tijdens de bevalling de  processen in je lichaam te accepteren.
 • Opgewekt blijven door blije gevoelens op te roepen en een gevoel van eenwording te bewerkstelligen met jezelf.
 • Positief omgaan met situaties die plots anders verlopen dan je had gehoopt.

Samenvattend; met een positieve mindset kun je jezelf doelen stellen, de regie in eigen hand nemen en je sterke vrouwelijke eigenschappen nog sterker maken.  Problemen overwin je en je vertrouwt volledig op jezelf!  Kortom, verhoging van je zelfliefde. Gouden waarden bij een gouden geboorte waarbij jij het middelpunt bent! 

Gun jezelf een onvergetelijke en natuurlijke bevalling van jullie kindje!

De partner:

Als partner (vrouwelijk of mannelijk) speel je een hele belangrijke rol bij de bevalling. Je kunt echt een enorme steun zijn. Dit is ook de reden deze cursus grotendeels gezamenlijk wordt gedaan.

In de cursus Relaxed Bevallen leer je precies wat er tijdens de bevalling in het zwangere lichaam gebeurt en hoe een vrouw het beste kan meewerken om een pijnlijke en stressvolle bevalling te voorkomen. Als partner kun je hierin veel betekenen door als een soort ‘beschermer’ ervoor te zorgen dat haar omgeving  veilig is en er geen angst of stress door haar wordt gecreëerd. In de cursus krijg je praktische tips en handvatten om het natuurlijke proces van de bevalling zo min mogelijk te laten verstoren en je haar liefdevol kunt ondersteunen tijdens de weeën en de geboortefase. Een down to earth cursus waar je veel van opsteekt voor die prachtige gouden verzorgende rol.

Op de inspirerende en ontspannen zwangerschapscursus RELAXED Bevallen zijn jij en je partner van harte welkom. Daarnaast hoeft deze cursus niet alleen te werken tijdens de geboorte van jullie kindje. De cursus zou tevens een  levensveranderende input voor jullie hele leven kunnen zijn. Een mooie investering in de toekomst. 

Working on a dream:

Turn …

Doubt into Faith

Despair into Hope

Sadness into Joy and Happiness

Fear into Love

Coulness into Sexuel Healing

Bad news into Good news

(Bruce Springsteen)

'If you change the way you view birth, the way you birth will change’
(Marie F. Morgan)

Praktische informatie:

Locatie:

 • Voor de privé-cursus: Home is where the heart is, heerlijk bij jou thuis op de bank of aan de keukentafel.
 • Groepscursus: Vanaf juli 2021 in Hoofddorp en later in het seizoen in Amsterdam.
 • De cursus beslaat het gebied Amsterdam, Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer, Hoofddorp, Nieuw Vennep en voor elke andere zwangere vrouw met haar partner, wonend in de omliggende gemeenten. 
 • Tijdens de cursus wordt gebruikt gemaakt van informatie uit het boek ‘Ik ga Relaxed bevallen met hypnobirthing.’
 • Naast dit informatieve boek ontvang je ontspanningsoefeningen op MP3 zodat je de ontspanningstechnieken thuis eigen kunt maken. 
 • Bij de groepscursus van 5 avonden is de 4e avond zonder partner.
 • Na de cursus zal er in week 38 nog een belafspraak zijn om ervoor te zorgen dat er genoeg ruimte blijft voor persoonlijke aandacht en begeleiding op weg naar jouw droombevalling.

 

De mogelijkheden:

 • Groepscursus in 5 bijeenkomsten van 2 uur                            € 340
 • Groepscursus in 2 middagen van 13.30 uur  – 17.30 uur        € 300,–
 • Prive cursus bestaande uit 4 sessies van 2 uur                       € 450,—
 • Losse privélessen                                                                          € 75,00/uur

De mogelijkheden voor de groepscursus worden binnenkort in het rooster weer gegeven.

Bedragen zijn inclusief BTW

De cursusinhoud is bij alle variaties hetzelfde. Alleen bij de privelessen kan de cursusinhoud volledig worden afgestemd op jouw persoonlijke behoeften. 

Ben je rond de 30 weken zwanger? Dan is dat het perfecte moment  om met de cursus te gaan starten. Ben je al verder, neem dan contact op. Dan  bespreken we de mogelijkheden. 

Heb je nog vragen? Klop gerust maar bij me aan. Leuk om van je te horen. 

Cursusdata en aanmelden 2021

Binnenkort vind je hier de cursusdata en de locaties.

Waar Liefde is, is Leven