Over Debby

Mijn moederoogst bestaat uit drie prachtige kinderen, (1991, 1993 en 1994). Eind vorige eeuw gebaard en toch staan de drie unieke bevallingen mij nog goed bij. Geboortes, net als bij mijn moeder, overgrootmoeder en over overgrootmoeder, op eigen houtje, zonder synthetische middelen maar wel onbewust met de oerkracht van Moeder Natuur. Door die vredige en natuurlijke geboorte ontvouwde het levenspad van mijn kinderen vol gezondheid en geluk, zelfs tot op de dag van vandaag. De belevingswereld van het kind start namelijk vanaf de conceptie en heeft grote invloed op zijn toekomstige ontwikkeling. Door stress en angsten van de moeder kan een warme veilige baarmoeder veranderen in een donkere kille ruimte. Stress is een veelkoppig monster voor de ongeboren baby. 

Gezien dat feit, wens ik jou met heel mijn hart het rijke geschenk van een relaxte fijne zwangerschap en een natuurlijke geboorte toe hoe die uiteindelijk ook uitpakt. 

Moeder Gaia

Deze site is ondergedompeld in de natuurtinten van de Aarde. De prachtige nuances van Moeder Aarde oftewel Moeder Gaia. Moeder Gaia, onze Oermoeder alias de godin van de Natuur.

Zonder zuurstof geen leven. Adem in, adem uit. Zuurstofrijk ademhalen is de rode draad bij een bevalling. Door een ontspannen ademhaling ontstaat ruimte in de wijze baarmoeder. Golvende ademhalingen geven support aan de golvende beweging van de weeën. Sommige weeën vragen simpelweg om de baby naar beneden te ademen. Vertrouw tijdens je bevalbubbel op die krachtige diepe intense Moeder Gaia ademhalingen, op haar onmetelijke Liefde, haar bescherming én op de magie van je wijze lichaam. Nog een laatste zuurstofrijke ademteug, adem in, adem uit, et voilá… Op een vredige golf vol begroet de baby zijn nieuwe wereld met zijn eerste hap zuurstof. Feest!

Mijn Visie en Missie

Mijn visie:

Voor elke unieke vrouw haar eigen unieke geboorte, ontspannen en in vrijheid,  met eigen keuzes en haar oerkracht

Graag wens ik de enorme veranderingen vanaf de tijd van vorige eeuw naar nu, betreft de weg van bevruchting naar geboorte, in een groot licht te zetten. Want het natuurlijke proces van dat wonderbaarlijke nieuwe leven in de baarmoeder lijkt voor menigeen een gepasseerd station. Hoezo verlopen bevallingen nu zoveel complexer dan in mijn tijd en die van onze voormoeders? Oorzaak is wellicht de huidige medische wereld van diagnostiseren, schematiseren, meten, wegen, klokken, timen, monitoren, presteren en meer. Een wereld ver weg van Moeder Natuur. En voor velen helaas een normaal gegeven. En dat is zorgelijk. Zoals  in het leven alles tijdelijk is, ontstaat ook hierin vanzelf een kentering. De opkomst van de doula’s zou een reden kunnen zijn. De doula vindt dat elke barende vrouw haar eigen geboortefeestje verdient, wel of niet samen met een geboorteteam die grenzeloos lief voor haar is en haar de macht en kracht geeft, om op eigen regie de baby gezond, vredig in vrijheid op de wereld te zetten. Dat gouden moment beklijft niet alleen in de herinnering, zelfs de aarde bloeit ervan op.

Een moeder weet wat het beste is voor haar kind.

Mijn missie:

De geboorte als iets bijzonders en positief zien, heel mindfulness, ontspannen met minder pijn.

Als er voldoende liefde, overvloedige liefde en nog eens liefde aanwezig is, is al die synthetische pijnbestrijding niet nodig want de voorraad aan natuurlijke oxytocine en endorfines tijdens de geboorte, raakt nooit op. Endorfine dempt de pijn en Oxytocine laat je opstijgen tot ijle hoogte. Daar leef je in het eeuwige nu van de Liefde. Dus … blijf lief voor elkaar, blijf elkaar aanraken, blijf elkaar intens knuffelen!