Over Debby

Naast Doula leeft in mij een therapeut, een auteur en een astrologe in spe. In mijn laatste roman VREDE De heilige missie van Sophie, ontstond een scene waarbij een Doula op het toneel verscheen. Al schrijvende opende mijn hart en ik wist, yes dat ben ik!

Mijn moederoogst bestaat uit drie prachtige kinderen, (1991, 1993 en 1994). Eind vorige eeuw gebaard en toch staan de drie unieke bevallingen mij nog goed bij. Waarschijnlijk brandt dat waarachtige moment op het netvlies van elke moeder. Met dat gegeven verdient elke barende vrouw tijdens de bevalling een kundig geboorteteam vol respect om haar heen. Een team dat grenzeloos lief voor haar is en haar de macht en kracht geeft om op eigen regie de baby gezond en vredig op de wereld te zetten. Dat gouden moment beklijft niet alleen in de herinnering, zelfs de aarde bloeit ervan op.

Geen enkele baby komt als een onbeschreven blad op aarde. Een complete voorgeschiedenis van persoonlijk karma neemt hij als bagage mee. Met de eerste ademteug van het nieuwe wereldwondertje, klikt de kosmos een briljante foto. Een foto van de huidige planeetstanden wat een unieke horoscoop weergeeft voor zijn komende leven. De horoscoop vertelt patronen om te ontwikkelen of om te voltooien.  Bepaalde beloften te vervullen en om zaden te zaaien voor toekomstige ervaringen. Een bewust wezentje vol wijsheid.

Kindjes die bijvoorbeeld  eind augustus worden geboren, hebben de Zon in het teken Maagd; Maagkindjes hebben een goed observerend vermogen en zijn altijd aan het opruimen. Ze helpen graag, zijn precies en netjes en willen graag regelmaat en controle. Een Weegschaal kindje, geboren eind september, is de grote bemiddelaar. Een groot hartje vol vrede en harmonie. Iedereen moet het goed hebben. Muziek, dansen creatief bezig zijn de uitlaatkleppen voor deze vredestichters. 

De ascendant valt in de graad van het dierenriemteken dat op het moment van de geboorte opkwam aan de oostelijke horizon. Voor de berekening van de Maan is exacte tijd nodig en de plaats van de geboorte. Feit is, geen horoscoop is gelijk. Ieder nieuw mensje is uniek en dat is toch wel heel bijzonder. 

Word ik jouw doula dan tref je in het geboorteverslag een korte duiding aan voor de pasgeborene van onder andere zijn Zon teken. De Zon staat voor ‘ik ben wie ik ben.’

In de astrologische Symbolonkaarten is dit de afbeelding van het sensitieve waterteken Kreeft. De Kreeft is verbonden met de Maan in al haar prachtige verschijningen. De gevoelige moederlijke Maan vol liefde, vrouwelijkheid en vruchtbaarheid.