Over Debby

Naast de Doula leeft in mij een therapeut, een astrologe in spe en een auteur van 3 romans over Liefde, Vrijheid en Vrede. In mijn laatste roman VREDE De heilige missie van Sophie, ontstond tijdens het schrijfproces een scene waarbij een doula op het toneel verscheen. Al schrijvende opende mijn hart en ik wist, yes dat ben ik maar dan wel op mijn ‘eigenwijze’ en unieke manier. Want vrijheid is mijn hoogste goed.

Mijn moederoogst bestaat uit drie prachtige kinderen, (1991, 1993 en 1994). Eind vorige eeuw gebaard en toch staan de drie unieke bevallingen mij nog goed bij. Geboortes, net als bij mijn moeder, overgrootmoeder en over overgrootmoeder, op eigen houtje, zonder synthetische middelen in mijn lijf maar wel onbewust met de oerkracht van Moeder Natuur. In mijn begeleiding naar jouw unieke vrije geboorte en via lezingen en trainingen, wens ik de enorme veranderingen vanaf die tijd naar nu, betreft de weg van bevruchting naar geboorte, in een groot licht te zetten. Want het natuurlijke proces van dat wonderbaarlijke nieuwe leven in de baarmoeder, lijkt voor menigeen een gepasseerd station. Oorzaak is wellicht de huidige medische wereld van diagnostiseren, schematiseren, meten, wegen, klokken, timen, monitoren, presteren en meer. Een wereld ver weg van Moeder Natuur. En voor velen helaas een normaal gegeven. En dat is zorgelijk. Zoals alles tijdelijk is in het leven, ontstaat ook hierin vanzelf een kentering. Een van de redenen daarvoor zou kunnen zijn de opkomst van de doula’s. Zij vinden dat elke barende vrouw haar eigen geboortefeestje verdient, wel of niet samen met een geboorteteam die grenzeloos lief voor haar is en haar de macht en kracht geeft, om op eigen regie de baby gezond, vredig in vrijheid op de wereld te zetten. Dat gouden moment beklijft niet alleen in de herinnering, zelfs de aarde bloeit ervan op.

Geen enkele baby komt als een onbeschreven blad op aarde. Een complete voorgeschiedenis van persoonlijk karma neemt hij als bagage mee. Met de eerste ademteug van het nieuwe wereldwondertje, klikt de kosmos een briljante foto. Een foto van de huidige planeetstanden wat een unieke horoscoop weergeeft voor zijn komende leven. De horoscoop vertelt patronen om te ontwikkelen of om te voltooien.  Bepaalde beloften te vervullen en om zaden te zaaien voor toekomstige ervaringen. Een bewust wezentje vol wijsheid.

Kindjes die bijvoorbeeld  eind augustus worden geboren, hebben de Zon in het teken Maagd; Maagkindjes hebben een goed observerend vermogen en zijn altijd aan het opruimen. Ze helpen graag, zijn precies en netjes en willen graag regelmaat en controle. Een Weegschaal kindje, geboren eind september, is de grote bemiddelaar. Een groot hartje vol vrede en harmonie. Iedereen moet het goed hebben. Muziek, dansen creatief bezig zijn de uitlaatkleppen voor deze vredestichters. Feit is, geen horoscoop is gelijk. Ieder nieuw mensje is uniek wonder en dat is toch wel heel bijzonder. 

Als je het leuk vindt deel ik graag tijdens het voortraject een stukje van mijn Astrologische kennis ter bevordering van het geboorteproces. Puur om die wetenschap in je voordeel te laten zijn. 

In de astrologische Symbolonkaarten is dit de afbeelding van het sensitieve waterteken Kreeft. De Kreeft is verbonden met de Maan in al haar prachtige verschijningen. De gevoelige moederlijke Maan vol liefde, vrouwelijkheid en vruchtbaarheid.