Rouwdoula

Stilte… een enorme stilte uit mijn hart voor de pijn van jouw verlies.

Het verliezen van een kindje in welke levensfase dan ook, is een hartverscheurend verlies dat voor weinig mensen bekend is.

Door het hartverscheurende verlies wankelt het zelfvertrouwen en kunnen gevoelens van schuld en falen opspelen. Elke nieuwe dag is onvoorspelbaar en speelt zich af in een voortdurend veranderend veld van zwakte en kracht dat zelfs van minuut tot minuut kan omslaan. Rouwverlies is als een vingerafdruk, voor iedereen herkenbaar en toch zijn geen twee vingerafdrukken gelijk. Ook in de relatie naar elkaar. Ieder rouwt op z’n eigen manier in zijn eigen tijd. Bij zo’n groot en vooral traumatisch verlies staat een ingrijpend en onvermijdelijk verwerkgingsproces voor de deur. Rouwen vergt een enorme persoonlijke inspanning. Het kost bakken met energie. Praten over het verlies helpt.

Als jij praat, luister ik. Luisteren is mijn ding. Naast de doula leeft in mij ook een zorgzame therapeute. Een therapeute in de verwerking van verlies. Met al je pijn en verdriet ben je in veilige handen. Vleugels vol liefde bieden de emotionele steun die je nodig hebt. In de wiegende schoot mag je helemaal jezelf zijn. Tegelijkertijd houd jij de regie in het proces. Je ontvangt een liefdevolle begeleiding om in je eigen tempo en in je eigen tijd, stapsgewijs het verlies zonder pijn, maar met liefde te herdenken en in ere te houden. Door te praten kun je stukje voor stukje loslaten. Door een goed afscheid kun je weer verder. En ik spreek ervaring