Rouwdoula

Stilte… een enorme nederige stilte uit mijn hart voor de pijn van jouw verlies.

Het verliezen van een kindje in welke levensfase dan ook, is een hartverscheurend verlies dat voor weinig mensen bekend is omdat het zo tegenstrijdig is met onze Natuur.

Door het opgelopen trauma staat je wereld op z’n kop. Elke nieuwe dag is onvoorspelbaar en speelt zich af in een voortdurend veranderend veld van zwakte en kracht.  Rouwverlies is als een vingerafdruk, voor iedereen herkenbaar en toch, geen twee vingerafdrukken zijn gelijk. Ook in de relatie naar elkaar is geen vingerafdruk gelijk. Ieder rouwt op z’n eigen manier in zijn eigen tijd, met wel voor beiden een ingrijpend en onvermijdelijk verwerkgingsproces in het vizier. Rouwen van zo’n ingrijpend verlies vergt een enorme persoonlijke inspanning. Praten over het verlies is de eerste stap voor heling.

En bovenstaande geldt ook voor een onvervulde kinderwens.

Met wijde armen sta ik open om je te ontvangen. Communicatie uit het hart op een gelijkwaardige manier. Huil en praat je hart leeg, ik luister. Luisteren is mijn ding. Door over het trauma te praten krijg je ruimte. Ik coach je erdoor heen. Want naast de doula leeft in mij ook een zorgzame therapeute. Een therapeute in de verwerking van verlies. Elk einde is een nieuw begin.

Je bent in veilige handen en vleugels vol liefde bieden de emotionele steun die je nodig hebt. In de wiegende schoot mag je helemaal jezelf zijn. Tegelijkertijd houd jij de regie tijdens het proces. Je ontvangt een liefdevolle begeleiding om in je eigen tempo en in je eigen tijd, stapsgewijs het verlies zonder pijn, maar met liefde te herdenken en in ere te houden.  Door een goed afscheid kun je weer verder. En ik spreek ervaring.

Met LIEFDE en LICHT