Doula

Individueel via een doula zwangerschapsbegeleiding of voor een groep via de training ‘RELAXED Bevallen’ help ik je om zowel de wijsheid van je hart als van je baarmoeder te voelen, je eigen krachten te ontdekken, de intelligentie van je lichaam en de weldaad van ontspanning te ervaren. Onzekerheid en angst zullen verdampen, vertrouwen en zelfliefde zullen groeien. In een overvloedige liefde ontvang je alle tools om met plezier en vertrouwen deze zwangerschap te dragen om straks samen met je partner naast je, de geboorte volledig op eigen kracht te meesteren en vredig in vrijheid jullie kindje te baren. 

Doula – de dienende vrouw.

Het woord ‘Doula’ is van oorsprong Oudgrieks en betekent in de taal ‘dienende vrouw’. In alle tijden is het gebruikelijk geweest dat vrouwen zorgden voor elkaar tijdens de bevalling. De Doula brengt die oerrol terug in een modern jasje. Naast de dienende vrouw is de Doula vooral een wijze en stabiele wijze vrouw. Haar continue liefdevolle aanwezigheid en toegewijde ondersteuning schept een veilige bedding waarbinnen de barende en haar partner zich vol vertrouwen durven over te geven aan het unieke geboorteproces van hun kindje.

De geboorte van jou als moeder

Mijn douladienst bied ik aan gedurende de zwangerschap zonder aanwezig te zijn bij de geboorte van je kindje. Mijn titel als ‘birthdoula’ maak ik wel waar, want mijn dienstbaarheid richt zich volledig op jou:  De geboorte van een moeder (ook bij de volgende geboortes).

Ontvang mijn toegewijde zwangerschapsbegeleiding vol wijsheid, aandacht en warme liefde. 

 

 

 

 

Rust, reinheid en regelmaat

De drie RRR’n van rust, reinheid en regelmaat zijn voor mij heilig. ‘What you practice is what you preach’. 

  • Rust: In de stilte van de rust ontstaan de mooiste wonderen.
  • Reinheid: Pure zuiverheid van lichaam, geest en ziel voor jou en de baby in je buik.
  • Regelmaat: Ritme en regelmaat geeft RUST! En in rust …. in die serene rust groeit het mooiste wondertje.

 

Jouw ‘halleluja shining’ moment

Een gedegen voortraject voor een vrije geboorte is meer dan het halve werk. De andere 25% is jouw unieke ‘halleluja shining” moment. Een goed uitgebalanceerd voorwerk, opgebouwd vanuit kennis en ontzag voor het geboorteproces, stelt jou namelijk in staat om volledig in je kracht te staan. Een fysiek, mentale en spirituele voorbereiding om badend in zelfliefde, vol vertrouwen naar een vrije en veilige geboorte uit te kijken volgens jouw eigen wensen en keuzes.

Met onvoorwaardelijke liefde en warme betrokkenheid ondersteun ik jou op die reis. 

Zowel de Relaxed Bevallen trainingen als de individuele doula dienst, vinden plaats in Hoofddorp. Waar woon jij? Je bent altijd van harte welkom. 

Een geboorte draait om liefde

De partner – jouw doula!

De tijd dat mannen niet bij de bevalling van hun vrouw mochten zijn, ligt gelukkig ver achter ons. De vader is medeschepper van het nieuwe mensje. Zijn aanwezigheid is belangrijk voor de emotionele band tussen jou en het kind wat een veilig gevoel geeft. Hij is jouw doula! Het is mijn taak om jullie beiden in het voortraject te ondersteunen. Zijn belangrijke rol wordt versterkt om op het juiste moment zijn steentje bij te kunnen dragen op de manier waarbij hij zich prettig voelt. In die unieke toegewijde rol als jouw ondersteuner, jouw rots in de branding, kan hij als geen ander op zijn eigen manier bijdragen aan een onvergetelijke bevallingservaring.

De belangrijkste punten:

  • Bewaken natuurlijke geboorteproces. Hoe meer kennis, hoe minder angst voor het onbekende.
  • Ondersteuning  in de ontspanning
  • Lichamelijke ondersteuning: toepassen van massagetechnieken, stimuleren acupressuurpunten, het fluisteren van affirmaties in je oor
  • Bewaken van jouw grenzen
  • Contactpersoon tussen verloskundige en/of ziekenhuispersoneel
  • Zorgt voor de goede communicatie bij preventieve ingrepen en special omstandigheden
  • Lief voor elkaar zijn om samen de bevalling beleven.

 

Samen de bevalling beleven. Wellicht het allerbelangrijkste moment tijdens jullie leven. Naast dat onvergetelijke moment kan de intense samenwerking zelfs een enorme verdieping van de relatie bewerkstelligen. Een inspirerend liefdesmoment.

Een geboorte draait om liefde