Doula

Individueel via een doula zwangerschapsbegeleiding of voor een groep via de training ‘RELAXED Bevallen’ help ik je om zowel de wijsheid van je hart als van je baarmoeder te voelen, je eigen krachten te ontdekken, de intelligentie van je lichaam en de weldaad van ontspanning te ervaren. Onzekerheid en angst zullen verdampen, vertrouwen en zelfliefde zullen groeien. In liefde ontvang je alle tools om met plezier en vertrouwen deze zwangerschap te dragen om straks, samen met je partner naast je, de geboorte volledig op eigen kracht te meesteren om vredig in vrijheid je kindje te baren. 

Doula: Het woord ‘Doula’ is van oorsprong Oudgrieks en betekent in de taal ‘dienende vrouw’. In alle tijden is het gebruikelijk geweest dat vrouwen zorgden voor elkaar tijdens de bevalling. De Doula brengt die oerrol terug in een modern jasje. Naast de dienende vrouw is de Doula vooral een wijze en stabiele wijze vrouw. Haar continue liefdevolle aanwezigheid en toegewijde ondersteuning schept een veilige bedding waarbinnen de barende en haar partner zich vol vertrouwen durven over te geven aan het unieke geboorteproces van hun kindje.

Zoveel vrouwen, zoveel zwangerschappen, zoveel doula’s. Mijn douladienst bied ik aan gedurende de zwangerschap maar zonder aanwezig te zijn tijdens de geboorte. En toch, toch maak ik mijn titel als ‘birthdoula’ waar, want mijn dienstbaarheid is volledig op jou gericht: De geboorte van  jou als moeder. Toegewijde zwangerschapsbegeleiding vol aandacht en liefde. Op mijn hoofd staan de 3 RRR’n van rust, reinheid en regelmaat. Voor jou en elk ander mens gouden waarden. ‘What you practice is what you preach’. Daarnaast is een gedegen voortraject voor een vrije geboorte meer dan het halve werk. Dat heb ik tijdens mijn doula-opleiding in Utrecht geleerd.  De andere 25% is jouw unieke ‘halleluja shining” moment waardoor mijn aanwezigheid tijdens de bevalling niet eens nodig is. Een goed uitgebalanceerd voorwerk, opgebouwd vanuit kennis en ontzag voor het geboorteproces stelt jou in staat om volledig in je kracht te staan. Een fysiek, mentale en spirituele voorbereiding om badend in zelfliefde, vol vertrouwen naar een vrije en veilige geboorte uit te kijken volgens jouw eigen wensen en keuzes. Met liefde en warme betrokkenheid ondersteun ik jou op die reis.

De zwangerschap maakt je zachter, ontvankelijker, ronder, meer bewust van alles wat is. Als een knop in de roos, bloei je prachtig open en straal je liefde uit. Je wordt moeder. Of je wordt opnieuw moeder. Met dank aan het hardwerkende  interne management van hormonen. Tijdens de begeleiding begroet mijn hart vreugdevol het jouwe. Een woordeloze communicatie. Respect, openheid, gelijkwaardigheid zijn de waarden. Vertrouw op de ‘dienende vrouw’ in mij vol wijsheid. Zowel door studie als ervaring heb ik de kennis en kunde in huis om jou en je partner liefdevol te ondersteunen in het magische scheppingsproces.

Een geboorte draait om liefde

De partner – jouw doula!

De tijd dat mannen niet bij de bevalling van hun vrouw mochten zijn, ligt gelukkig ver achter ons. De vader is medeschepper van het nieuwe mensje. Zijn aanwezigheid is belangrijk voor de emotionele band tussen jou en het kind wat een veilig gevoel geeft. Een vader hoort er gewoon bij. Hij is jouw doula! Het is mijn taak om jullie beiden in het voortraject te ondersteunen. Ik vul hem aan en versterk zijn belangrijke rol om op het juiste moment zijn steentje bij te dragen. Uiteraard wel op de manier waarbij hij zich prettig voelt. In die unieke toegewijde rol als jouw ondersteuner, jouw rots in de branding, kan hij als geen ander op zijn eigen manier bijdragen aan een onvergetelijke bevallingservaring.

De belangrijkste punten:

  • Bewaken natuurlijke geboorteproces. Hoe meer kennis, hoe minder angst voor het onbekende.
  • Ondersteuning  in de ontspanning
  • Lichamelijke ondersteuning: toepassen van massagetechnieken, stimuleren acupressuurpunten, het fluisteren van affirmaties in je oor
  • Bewaken van jouw grenzen
  • Contactpersoon tussen verloskundige en/of ziekenhuispersoneel
  • Zorgt voor de goede communicatie bij preventieve ingrepen en special omstandigheden
  • Lief voor elkaar zijn om samen de bevalling beleven.

 

Samen de bevalling beleven. Wellicht het allerbelangrijkste moment tijdens jullie leven. Naast dat onvergetelijke moment kan de intense samenwerking zelfs een enorme verdieping van de relatie bewerkstelligen. Een inspirerend liefdesmoment.

Een geboorte draait om liefde