Nog meer diensten ….

 • Groepscursus Relaxed Kramen
 • Astrologische duiding van je kindje
 • Groepscursus of individuele cursus Baby Spa 

Groepscursus
Relaxed Kramen

Geen drie RRR’n maar wel vijf waardevolle RRN’n is de rode draad in deze inspirerende cursus:

RUST, REINHEID, REGELMAAT, RELATIE EN RESPECT

Kraamtijd van zes weken

Na jouw Heldinnendaad van de geboorte, dien je minstens acht dagen volledig in de watten gelegd te worden. Net zoals een goed voorbereide geboorte een gewenst resultaat oplevert, zal een goed voorbereide kraamtijd tevens rijke vruchten afwerpen. Weet dat de kraamtijd na acht dagen nog lang niet voorbij is. Feitelijk duurt die zes weken. Zes heilige weken (42 dagen) om stapsgewijs aan elkaar te wennen. Te wennen aan het nieuwe wondertje in jullie leven. Zes weken om je lichaam het eerste herstel te gunnen na deze grote heldinnendaad. Zes weken voor een nieuwe regelmaat en ritme. Naast de ongekende weldaad voor moeder en kind van een relaxte bevalling, is een relaxte kraamtijd net zo waardevol.  Want stress en prikkels zijn in deze uiterst fragiele periode uit den boze en kunnen een diepe inprent achterlaten op iedereen van het jonge gezin.

Kennis is macht

Om goed beslagen ten ijs te komen is het raadzaam om tijdens je zwangerschap al kennis op te doen wat je zoal in het nieuwe leven te wachten staat. Kennis is macht. Naast de MACHT die je tijdens de geboorte gaat ervaren, kun je in de kraamtijd tevens de MACHT over je eigen lichaam en leven weer terugkrijgen waardoor automatisch het Moederschap naar een hoger niveau wordt getild. Een uniek en stapsgewijs proces want niet voor niets is het negen maanden op, negen maanden af.

In de korte cursus RELAXED KRAMEN ontvang je voldoende tips & tricks om opnieuw sterk in je eigen zadel te zitten door jezelf fysiek en geestelijk weer terug te vinden. Die KRACHT bezegelt een levenslang liefdescontract tussen jou en jullie kindje. Een verrijkende reis om sterk en veerkrachtig in het Moederschap te staan met een perfecte balans tussen eigen behoeftes en die van je partner en je kindje(s).

Knuffelen

Het magische Oxytocine ‘knuffelhormoon/gelukshormoon dat rijkelijk stroomt tijdens de geboorte, stroomt net zo overvloedig tijdens je kraamperiode. Dit hormoon verhoogt het geluksgevoel, het gevoel van vertrouwen en verbondenheid en een verhoogde weerbaarheid tegen stress. Dit hormoon zorgt er ook voor dat het lichaam sneller tot rust komt. Wat let je, geef die Oxytocine een boost; wees verliefd op jezelf, op je prille moederschap, op je partner, op jullie kindje, jullie nieuwe roze wereld en knuffel er maar stevig op los.

Over de vijf tools die in deze cursus in het licht staan, rust, reinheid, regelmaat, relatie en respect, ontvang je een vracht aan toegepaste tips en adviezen. In een ‘Relaxed Kramen’ schriftje kun je de waardevolle informatie noteren.

Zie daarom de ‘RELAXED kramen’ cursus als een waardevolle investering in jullie toekomst op weg naar een vredige evenwichtige leefstijl. Zie deze cursus als een warm bad van Zelfliefde!  En feitelijk verbleken die zes weken op een zwangerschap van negen maanden daarom pleit ik voor een  pamperhersteltijd van 365 dagen! Driehonderdvijfenzestig dagen met de levenskunst van VERTRAGEN!

De ‘Relaxed Kramen’ Lichtpuntjes:

 • Rust – slaap – en ontspanningstechnieken
 • Slaapbooster voor het kindje
 • Inzicht in de hormoonhuishouding
 • Mindfulness
 • Wijsheid van de baarmoeder
 • Wijsheid van de Maan
 • Voedingstips
 • Qualitytime tips
 • Relatietips
 • Tips voor een hechtingsplan
 • Tips voor nieuw ritme en regelmaat
 • Weldaad van massage
 • Weldaad van babymassage

Het ene linkt met het ander.

Tijdsduur: 3 uur

Kosten     : € 59,–

Ben je geïnteresseerd? Stuur een mail (in de adresbalk) voor meer informatie over tijden en mogelijkheden. Welkom! 

Laat je inspirereren door een duiding van de GROTE DRIE voor jullie kindje:

De ZON, de MAAN en de ASCENDANT

Geen enkele baby komt als een onbeschreven blad op aarde. Een complete voorgeschiedenis van persoonlijk karma neemt het kindje in zijn rugzak als bagage mee. Met de eerste ademteug vanuit de veilige baarmoeder van het nieuwe wereldwondertje, klikt de kosmos een briljante foto. Een foto van de huidige planeetstanden wat een unieke horoscoop weergeeft voor zijn komende leven.  Een unieke horoscoop jazeker, want geen enkele baby komt met dezelfde eigenschappen, talenten en gaven op aarde.  Hoe bijzonder is dat? Telkens weer een uniek en autonoom mensje. De horoscoop vertelt patronen om te ontwikkelen of om te voltooien, bepaalde beloften te vervullen en om zaden te zaaien voor toekomstige ervaringen. Zo klein als ze zijn, bewuste wezentjes vol wijsheid.

Welke ouder wenst niet zijn kind van jongs af aan te willen stimuleren om zijn eigen weg te volgen?

De pas geboren baby’s van nu zijn prachtige Nieuwetijdskindjes. Een vredige en wijze generatie maar wel hypergevoelig met bijzondere en unieke kenmerken. Om hun hoge sensitiviteit te beschermen is een opvoeding vol structuur, grenzen, vaste patronen en vooral weinig prikkels, van groot belang.

Een Kinderhoroscoop geeft zicht op de innerlijke processen van het kind.

 Omdat baby’s snel opgroeien tot een groter kind met wellicht ook een uitgesproken willetje, is de kinderhoroscoop bedoeld om jou als ouder  handvatten te geven voor een gedegen respectvolle opvoeding en verzorging. Een ‘op maat’ opvoeding gevoed met een innerlijke zekerheid. Hierdoor ontstaat tussen ouder en kind een veilige vertrouwensbrug en kan het kind in vrijheid, op zijn ‘eigenwijze’ zijn wereld ontdekken mét vallen en weer opstaan.

De Zon

Net zoals de Zon het centrum is van ons zonnestelsel, speelt de Zon (Yang) een cruciale rol in het leven van de baby. De Zon is zijn levensbron en symboliseert om ‘zichzelf’ te worden. De Zon staat voor o.a. voor zijn persoonlijkheid, zelfexpressie, creatie en leiderschap.

De Maan

De Maan met haar vele schijngestaltes symboliseert het gevoelsleven. De Maan symboliseert het Yin aspect. De Maan geeft aan wat het kindje nodig heeft om zich thuis, veilig en geborgen te voelen. Gevoel, emotie, invoelen, verzorging, voeding en vruchtbaarheid zijn enige steekwoorden.

De Ascendant

De Ascendant is de poort naar buiten; zijn verschijning, de (eerste) indruk en zijn levenskracht. De Ascendant symboliseert de kwaliteiten die het kindje aan de buitenwereld toont. Het AC is de magische poort naar zijn ultieme levensdoel.

Een horoscoop is altijd eerlijk. ‘What you see is what you get’.  Geen hocuspocus, geen glazen bol neen, de astrologie is de klok die laat zien dat voor elk moment een eigen tijd is.

Kinderastrologie is een psychologische symbolentaal en geeft inzicht op de ontwikkeling en de psychische en emotionele groeiprocessen van jullie kind.  De duiding van de GROTE DRIE geeft jou als ouder heldere inzichten om je kindje in zijn ontwikkeling volledig bij te staan en al zijn potentieel aan te moedigen om te groeien naar de beste versie van zichzelf. 

Kosten astrologische duiding:

 • geschreven zonder consult  €  80,–
 • geschreven met consult       € 150,–

Gebruik het onderstaand mailadres voor meer informatie en aanmelden.

In de astrologische Symbolonkaarten is dit de afbeelding van het sensitieve waterteken Kreeft. De Kreeft is verbonden met de Maan in al haar prachtige verschijningen. De gevoelige moederlijke Maan vol liefde, vrouwelijkheid en vruchtbaarheid.

Baby Welness, de kunst van Vertragen

“Worden gedragen, gewiegd, gestreeld, vastgehouden, gemasseerd: zoveel wijzen om kleine kinderen te voeden.
Minstens even onontbeerlijk als vitaminen, mineralen en eiwitten.
Als het kind dit alles moet missen, samen met de geur, de warmte en het vertrouwde stemgeluid, dan zal het, zelfs al wordt het volgegoten met melk, van honger wegkwijnen.”

Aldus F. Leboyer in zijn boek: Shantala Babymassage

Aanraken is een van onze levensbehoeften. De behoefte aan aanraking heeft niet met het land of cultuur te maken, noch met de leeftijd. Zonder aanraking raakt de mens, waar dan ook, geïsoleerd. Zonder aanraking sterft de mens langzaam. Elk mens wordt als een voeldiertje geboren. Al vanaf de eerste ademhaling speelt aanraking een belangrijke rol in ons leven en die intens diepe behoefte houdt nooit op. Die behoeft blijft zelfs tot de laatste ademteug. Aanrakingen en massages hebben een kalmerende werking op het gehele organisme bij jong en oud. Na een massage is lichaam en geest ontspannen en energiek tegelijk.

Babymassage is een communicatie tussen ouder en kind zonder woorden

Babymassage werkt ontspannend, het verhoogd de weerstand en het kindje ontdekt verrassend zijn eigen lijfje. Daarnaast versterkt massage de band tussen ouder en kind. Het creëert een gevoel van welbehagen en geborgen zijn. Een weldaad voor de baby want de vracht aan indrukken zoals lawaai, licht, kou en warmte zijn een grote impact op het jonge leventje. De massage geeft houvast, een stevig anker. En wellicht nog belangrijker, jullie beleven er beiden zoveel plezier aan.
Een baby kan vanaf de geboorte gemasseerd worden. Dat doet men bijvoorbeeld in India. De plek waar de Shantala babymassage ooit is ‘geboren’. Echter, om eerst met elkaar te ‘landen’ heeft het voor baby en ouders de voorkeur om de babymassage pas te geven aan baby’s vanaf 6 weken oud. Uiteraard zit er geen leeftijd aan vast tot wanneer jij de massage kunt geven aan je kindje maar in de cursus wordt een leeftijd van 9 maanden aangehouden. 

De lichaamstaal is de enige taal die je baby kent en dus gebruikt.

Bij onderstaande voorbeelden van situaties zou een regelmatige massage gunstig kunnen zijn:

 • Bij een vroeggeboorte.
 • Bij kindjes die geboren zijn via een keizersnee. De huid van deze baby’s is tijdens de bevalling minder gestimuleerd.
 • Bij kindjes met een traumatische bevalling (en dus ook voor de moeder)
 • Kindjes met infuus of sonde hebben een negatieve aanrakingsherinnering. Massage kan daar verandering inbrengen door een fijne aanrakingsherinnering.
 • Kindjes met groeipijnen
 • Kindjes die niet goed groeien.
 • Kindjes die vaak ziek of verkouden zijn. 
 • Kindjes die niet goed slapen (inslapen en/of doorslapen).
 • Rusteloze kinderen.
 • Hyperactieve kinderen.
 • Voor alle kinderen.
 • Voor iedereen.

Waarom babymassage

 • Het versterkt de band tussen ouder en kind
 • Je leert de lichaamstaal kennen van je baby:
  oogcontact
  huidcontact
  lachen naar elkaar
  knuffelen
  ruiken
 • Het leert het kindje beter aarden

Daarnaast …

 1. Massage stimuleert de circulatie van zuurstof door het bloed.
 2. Massage stimuleert de interne organen.
 3. Onderzoek heeft aangetoond dat de hersenen worden gestimuleerd door een massage, verhoging van taalontwikkeling en het IQ.
 4. Massage verlaagt stress en helpt de baby beter te slapen.
 5. Een massage leert de baby zijn eigen lichaam kennen.
 6. Het immuunsysteem wordt versterkt.
 7. Baby’s geboren met een laag lichaamsgewicht zullen eerder op gewicht zijn.
 8. Massage maakt het gelukhormoon oxytocine aan.
 9. In de cursus leer je te vertragen niet alleen naar de baby maar ook in je eigen leven. Van de 5e versnelling naar de 1e! 
 10. De cursus doe je met een aantal andere moeders waarmee je lief en leed kan delen. Verbinding en ondersteuning op z’n best.
 11. Naast de massage krijg je tevens voldoende tips en adviezen voor het aankleden, dragen, voeden en hechten. Alles voor een  gouden tijd met je kindje. 

De mogelijkheden Baby massage voor de kindjes van 6 weken tot 9 maanden jong

Groepscursus:

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van ca. 75 minuten. De massage duurt feitelijk 30 minuten en wordt stap voor stap aangeleerd, waarbij het tempo wordt aangepast aan de baby’s en de moeders/vaders. Tussendoor kan verschoond en gevoed worden. De groep wordt bewust klein gehouden waardoor een rustige omgeving ontstaat voor de baby’s. Daarnaast kan iedere baby persoonlijk aandacht krijgen. Tevens ontvang je waardevolle informatie over jouw ontluikende babywereld. 

Per baby kan één ouder of verzorger meekomen. Uiteraard kunnen de ouders/verzorgers elkaar niet afwisselen op een bijeenkomst maar wel gedurende de cursus de massage aan elkaar doorgeven.
De kosten voor deze cursus bedraagt € 89,00,  inclusief lesmateriaal en een flesje babymassage olie.

Privé-cursus:

Naast de groepscursus kun je ook voor een privé-cursus kiezen. Dan bestaat de cursus uit 2 bijeenkomsten van maximaal anderhalf uur.
De kosten voor deze privé cursus bedraagt € 150,00.

Baby wellness in 2024 –  met een hart vol LIEFDE wil ik jou iets moois doorgeven in je ontluikende leven. 

Zaterdagochtend 10.00 uur – 11.30 uur:  6, 13, 20 en 27 april

Woensdagmorgen van 10.00 uur  – 11.30 uur:  10, 17, 24 april en 1 mei