Liever overvloedige Liefde dan synthetische drugs

Geen zwangerschap is hetzelfde, simpelweg omdat geen mens hetzelfde is. De ene vrouw draagt haar ‘dracht’ lachend tot het einde, de ander is er bij 35 weken al klaar mee. En wat je uitzendt komt als een boemerang bij je terug. Juist de vrouwen die het zat zijn, tikken veelal de 40 en soms de 41 weken aan.Is opwekken dan de uitkomst? Hoezo?  Hoezo wil je na negen maanden ineens de vaart erin zetten? Hoezo niet blijven vertrouwen op de ultieme zorg van Moeder Natuur? Zou strippen of inleiden echt een mogelijke verlossing kunnen brengen? Wat denk je zelf? Beide ingrepen zijn onnatuurlijk en juist behoorlijk stressvol.

Natuurlijk, je loopt op je einde met een zware buik en misschien hapert je lijf wel op vele plekken. En de fysieke ontmoeting met het prachtige wezentje in je buik voert uiteraard de boventoon van al je ongeduld. Je kan niet wachten. Maar maakt die ene dag nog uit? Het zijn geen weken meer. Wat is de prijs van al het ongeduld? De prijs is de verstoring in jouw natuurlijke flow waarbij de kans op ingrijpen verhoogt. Zowel strippen, vliezen breken en toediening van synthetische oxytocine beïnvloedt die flow. Hoezo kies je niet voor de heilzame weg van rust. Rust,  rust, rust. Zowel het meest heilzame voor jou als voor de baby. Daarnaast, als je beseft dat de baby de geboorte in gang zet door het afgeven van zijn hormoon, dan heb je toch niets te willen? In feite gebeurt het pas als híj́ er klaar mee is.

Vertrouw dus op de intelligentie van je lichaam met het ingenieuze hormonensysteem. Dat systeem werkt zonder klok. Vertrouw op je reptielenbrein. Het brein dat ook zonder klok werkt. Als je gaat bevallen ga je naar dat reptielenbein. Het brein dat exact hetzelfde werkt als elk ander zoogdier en ook de aanmaak en invloed van oxytocine is hetzelfde. Omgevingsfactoren, warmte, liefkozing, happy feelings beïnvloeden het moederbrein van elk zoogdier. Keer je terug naar het controlebrein dan komt direct adrenaline vrij. In een stress situatie kun je geen baby krijgen.

Geloof in de overvloedige oerkracht in je systeem. Tijdens een ontspannen flow zet je powermotor het weeënhormoon oxytocine telkens een tandje hoger. Overvloedige oxytocine brengt je in de tijdloosheid. En loop je op het einde? Weet dat diezelfde Happy & Love oxytocine ook volop stroomt tijdens genieten, knuffelen en seksen. Wat let je om die heerlijke staat van ‘zijn’ opnieuw met je partner op te zoeken en met elkaar in die hemelse flow te geraken. De flow van overvloedige Liefde. Strelingen, knuffels, lachen, plezier, lieve woordjes, sensuele prikkels, die positieve prikkels doen elke levenscel en vezel ontspannen. De baby voelt jullie Liefde en geeft wellicht het groene licht voor de uitdrijving. Met Liefde helpen jullie samen het proces op gang. Liefde is de hemelse drug. De cirkel is rond. Jullie feestje. Een magisch geboortefeest dat voortvloeit uit de natuurlijke flow van het Leven.

En datzelfde geldt ook voor de nageboorte! De geboortecirkel is pas rond als de placenta is geboren. Vertoef je in eenveilige en ontspannen bubbel dan stroomt de oxytocine nog steeds vrij en zorgt het lichaam ook voor deze laatste stap.  Ook hier is elke vorm van stress funest. Daarom is na geboorte van jullie kindje het gouden uur zo belangrijk. Heilige momenten gedrenkt in magische Liefde waarbij alle zintuigen paraat zijn. Een ontroerend tafereel van cocoonen, knuffelen en snuffelen. De eerste binding met de kersverse wonderlijke wereldbewoner. Dit ultieme moment mag nooit, never nooit, verstoord worden. In die bewondering en vervoering van het kind staat het Moederbrein ‘AAN’ en zorgt ervoor dat de placenta vanzelf uitdrijft. Go with the flow. Ook de placenta kent geen tijd. Laat die navelstreng ook maar lekker lang uitkloppen. Je baby krijgt zo de laatste krachten van jou mee om het daarna zelf te gaan doen. Zolang er geen sprake is van overmatig bloedverlies, mag je vertrouwen op de wijsheid van dit voedende en beschermende orgaan die jou en je kindje zolang gediend heeft. Kortom; Zolang jij maar steeds in een optimale oxytocine flow baadt, verlaat zowel kind als de placenta in alle rust jouw lichaam.

Geen haast, geen druk, dat is de boodschap. Take it slow. Haast in de geboortekamer werkt averechts op jouw bevalbubbel. Oxytocine versus Adrenaline. Elk vorm van verstoring  verbreekt de cirkel van het precaire geboorteproces. Een geboorte heeft tijd nodig. Jouw eigen unieke tijd en van jullie baby. Tijdloze tijd doordrenkt met overvloedige Liefde!