Kinderastrologie

Geen enkele baby komt als een onbeschreven blad op aarde. Een complete voorgeschiedenis van persoonlijk karma neemt hij als bagage mee. Met de eerste ademteug van het nieuwe wereldwondertje uit de veilige baarmoeder, klikt de kosmos een briljante foto. Een foto van de huidige planeetstanden wat een unieke horoscoop weergeeft voor zijn komende leven.  Een unieke horoscoop want geen enkele baby komt met dezelfde eigenschappen, talenten en gaven op aarde. Telkens weer een uniek en autonoom mensje. Hoe bijzonder! De horoscoop vertelt patronen om te ontwikkelen of om te voltooien.  Bepaalde beloften te vervullen en om zaden te zaaien voor toekomstige ervaringen. Een bewust wezentje vol wijsheid.

Een horoscoop is altijd eerlijk. ‘What you see is what you get’.  Geen hocuspocus, geen glazen bol neen, de astrologie is de klok die laat zien dat voor elk moment een eigen tijd is.

Kinderastrologie is een psychologische symbolentaal. Het geeft inzicht op de ontwikkeling en de psychische groeiprocessen van het kind. Serieuze nauwlettende analyse betreft aanleg en praktische adviezen bij opvoedkundige problemen. Een astrologische duiding kan zicht geven op het ontwikkelingspotentieel van het kind, hulp- en begeleiding voor persoonlijke groeiprocessen en psychische processen. De duiding geeft zicht in problemen en uitdagingen, tussen kinderen en ouders en hun gezamenlijke processen.

Een pasgeboren kind heeft nog geen identiteit. Het kind leeft in een droomwereld van het eeuwige nu. De ouders zijn superbelangrijk. De ouders zijn de spiegels. Hoe rustiger de ouders, hoe rustiger het kindje. Bij een maand op drie ontdekt het kindje zijn handjes, zijn buik en andere lichaamsdelen. Het eerste jaar is het kind volledig een met zijn omgeving. Het kind ervaart alles als een eenheid.

Na het 1e jaar begint het kindje het ego te ontwikkelen. Het kindje merkt dan dat het leven niet zo rooskleuring is als het steeds vanuit de eenheid beleefde.  Als baby kom je op de wereld en je hebt een lichaam.

De Moederlijke Maan is de thuishaven van het teken Kreeft. De Maan van het intuïtieve weten, de Natuur en de gevoelswerelden.