De inprint van een baby

Hoe was jouw geboorte? Wat was de unieke inprent die wellicht tijdens je huidige leven steeds wordt geactiveerd? De indrukwekkende podcast van de #Thruman show 106 van Johhn Lurka met de wijze vrouw Anna Verwaal, heeft mijn levensmissie aangewakkerd: Zoveel als mogelijk vrouwen, vredig en relaxed te laten baren op de Oerkracht van Moeder Natuur. Tevens de zuivering van de geboorte inprent activatie van mijn medemens. Kijk hier Anna Verwaal haar TED talk  

Volgens onderzoek hebben de ervaringen die een kind vanaf de conceptie (en zelfs al daarvoor) tot kort na de geboorte opdoet,  grote invloed op de toekomstige ontwikkeling. De prenatale periode is belangrijk voor de rest van je leven, vertelt Anna Verwaal. Een foetus is al bewust en voelt alles wat de moeder voelt. Gevoelens van geluk maar ook haar angsten. Moeilijkheden en onzekerheden zijn de unieke marinade in de ontwikkeling. Op het diepste niveau zal dit kindje hiermee uitgroeien tot een persoonlijkheid. Het leven van een kindje met de start in een pikdonkere baarmoeder door de kwaadheid van mama over haar verkrachting, zal radicaal anders verlopen als die van een kindje waarbij zijn bevruchting gesausd was door een vrijpartij vol liefde en tederheid. Kortom: een relaxte, veilige, liefdevolle conceptie, zwangerschap én geboorte, zijn niet alleen  grote zegeningen voor het kindje zelf en zijn ouders, maar ook voor de toekomst van een ieder en zelfs voor de hele wereld.

What gets the baby in, gets the bay out!

Hoogtijd voor een revolutie in de geboortezorg. De overheid en big pharma hebben bewust angst en beven gezaaid over het gevaar van thuisbaren waardoor veel geboorten zijn verhuisd naar het ziekenhuis met alle gevolgen van dien.  Door het prediken van angst en het toedienen van gif als zoethoudertje, blijft zo de kassa van de beursgenoteerde farmaceutische industrie met de miljardenwinsten altijd rinkelen.

Hoogtijd voor een revolutie;

 • Terug naar de Kracht van Moeder Natuur.
 • Terug naar meer veilige ‘home sweet home’ geboorten
 • Terug naar het intieme, woordeloze en tegelijkertijd, veelzeggende geboorteproces
 • Terug naar een pijnloze geboorte
 • Terug naar de drie RRR’n voor relaties, de zwangere en de baby in de buik
 • Terug naar de Oerkracht in elke Vrouw
 • Terug naar haar beslissing, no matter what
 • Terug naar het zelfbeschikkingsrecht van elke Vrouw
 • Terug naar de ervaring van het geweldige samenspel van de Natuur, puur omdat je het waard bent.
 • Terug naar vertrouwen op het intelligente Lichaam.
 • Terug naar de overgave op het ultieme hormonencircus dat leidend is tijdens zwangerschap en geboorte.
 • Terug naar het intelligente Moederbrein, het oeroudste stukje brein, geheel gelijk met andere zoogdieren. Deze Leading Lady laat tijdens het baren met een shot oxytocine elke vrouw tot ijle hoogten opstijgen en ze fluistert: ‘je kan het!’

De mens is een Zoogdier. Spiegel de geboorte aan andere barende zoogdieren. Laat je ontroeren door de geboorte van het baby olifantje en verwonder je hoe Moeder Olifant zo relaxed is. Verwonder je ook over de familie die direct moeder en de kleine komen feliciteren.

Naast de noodzaak om een kentering in de geboortezorg te bewerkstelligen, kunnen huidige hindernissen in mensenlevens, zowel door het prilste moment van de bevruchting, als de zwangerschap en de geboorte die daarop volgt, hiervan de oorzaak zijn.

Stel jezelf eens de vraag. Hoe welkom was je?  Leefde je in een warme vredige baarmoeder of stoeide je al met alle donkere gevoelens van mama in een donkere kille baarmoeder? Het klimaat in de baarmoeder is bepalend voor de definitieve genetische informatie die je als kind mee krijgt. Het is zijn unieke marinade. Die eerste ervaring kleurt feitelijk het hele leven.

Als je nu zwanger bent, stel je dan ook de vraag. Hoe welkom is dit kindje in mijn buik? Heb ik al mijn angsten en twijfels losgelaten? Draag ik nog een stuk verleden mee of ben ik helemaal schoon? Stroomt de rust het vertrouwen 24/7 door mijn aderen en dus ook bij mijn kindje? Ontspannenheid, vertrouwen, overgave… het zijn de magische woorden die de broodnodige  RUST creëren.