Huh? Dit duivelse filmpje is uit mijn tijd. Ze maken borstvoeding zwart

Een kritische blik op de huidige medische invloed betreft zwangerschap en geboorte door de ogen van  baby Debby:

‘Hm, wat doen ze nou?’

Heb je het filmpje hieronder gezien? Bizar, toen werd er dus al gelobbyd door de farmaceutische industrie. Propaganda en censuur waren het middel om jonge gezinnen te manipuleren. En hoe is dat nu dan? Nestlé maakt toch nog steeds babypoedermelk?

Heb jij wel eens goed achter op het blik poedermelk gekeken wat er allemaal in zit? Gewoon doen! In deze tijd moet je een detective zijn betreft de voeding voor je kind. En als borstvoeding geen optie is, overweeg dan biologische poedermelk. Echter, als je wel de mogelijkheid hebt om je baby aan de borst te leggen, natuurlijk altijd doen. Het is de meest gezonde voeding voor de baby en er kan tenminste niet mee gerommeld worden.

Vlak na de geboorte ruiken baby’s instinctief die zuiverheid en ondernemen al in de eerste minuten gretig hun eerste avontuur. De moederborst. De vertrouwde smaak en geur van het vruchtwater op de handjes leidt hem instinctmatig naar de olieachtige substantie op de tepel dat vreselijk veel lijkt op het vertrouwde vruchtwater.

Zuigen aan de borst veroorzaakt een flinke uitstoot van oxytocine in haar bloedbaan. De baarmoeder trekt samen, de placenta drijft uit en veel bloedvaten in de baarmoeder sluiten om zo het bloeden te verminderen

Zuigen aan de borst helpt bij het aanmaken van prolactine, een hormoon dat de melkproductie stimuleert

Zuigen aan de borst bevordert de intimiteit en de nieuwe band tussen moeder en kind.