Vitamine K

Een kritische blik op de huidige medische invloed betreft zwangerschap en geboorte door de ogen van  baby Debby:

‘Hm, wat doen ze nou?’

“In het jaar 1962 gaf ik mijn eerste levensbrul. Een zeer lange tijd geleden maar wel in een tijd waarin Moeder Natuur nog hoog op haar troon zat. Met de nodige bezorgheid geef ik nu een andere brul want alles is zo anders…”

Vitamine K:
“Bijvoorbeeld vitamine K, een synthetische vitamine. Baby’s zouden een tekort hiervan hebben en daarom direct na de geboorte een extra dosis nodig hebben. Hm? Een tekort? Hoe kan dat nou? Welke norm hanteert men dan? Ten opzichte van wie of wat is dit tekort dan bepaald? Nu ben ik  een advocaat van de duivel;  als alle baby’s met een ‘laag gehalte’ aan dit vitamine worden geboren, kan dan gesteld worden dat dit lage gehalte de biologische norm zou moeten zijn. Dat is toch zo?!!!!! Ik ben in een perfecte balans geboren. Een ‘Vitamine K’ prik was echt niet nodig.”

“Mijn moeder zorgde er wel voor dat zij tijdens de zwangerschap meer Vitamine K aanmaakte, wat dan via het bloed weer bij mij kwam. Moeder Natuur op haar best! Tijdens de zwangerschap en tijdens de borstvoedingsperiode gewoon veel groenten eten die veel vitamine K bevatten. Met name de groene groente zoals boerenkool, spinazie en broccoli zijn de Vitamine K toppers. Mijn moeder en haar moeder en die moeder weer,  vertrouwde feilloos op de  rijkdom en overvloed van Moeder Natuur.
Maar natuurlijk gaat het ook een keer mis. Wanneer een geboorte met complicaties gepaard gaat, kan het toedienen van extra vitamine K in sommige gevallen wel zinvol zijn en zelfs levensreddend zijn. Want geboren worden is al een dingetje voor een baby, laat staan een problematische geboorte, dan loopt de baby een verhoogd risico en zijn de eigen reserves al tijdens zijn geboorte verbruikt.”

“Maar in een volledig relaxte geboorte zoals bij velen en ook bij mij,  zou de baby zonder deze synthetische vitamine weleens beter af kunnen zijn. De mama en de baby zijn toch Puur Natuur? Perfect gevormd door Moeder Natuur. Alles wat dan synthetisch is, dat werkt  averechts? Luister naar je intuitie. Jouw gouden intuitie liegt nooit, doe ik ook.”

“O ja, men zegt ook dat in borstvoeding niet voldoende vitamine K aanwezig zou zijn. Een ander argument dus om deze prik toch maar toe te dienen. Het zou gaan om de hoeveelheid colostrum. Daar is in mij de advocaat van de Duivel weer;  juist in dat gezonde colostrum, de allereerste moedermelk, zó enorm lekker zoet, daarin zit volgens mij een gigantisch hoog gehalte aan natuurlijke vitamine K. In de eerlijke en zuivere borstvoeding zitten immers in over- over- overvloed alle voedingsstoffen voor elk kindje. En vergeet niet, dat vitamine K prikje krijgt de baby snel na de geboorte als jij nog totaal overrompeld van blijdschap bij ligt te komen van je heldinnendaad. In die geboortebubbel zweef je ergens tussen hemel en aarde en ben je dus niet bij krachten om hierin je Leeuwinnenhart te laten brullen Leg  daarom je keuze vast in een geboorteplan dat in elke kraamkamer altijd gerespecteerd dient te worden.

Ik roep het weer en blijf het zeggen, vertrouw, vertrouw, vertrouw op de gouden gaven van Moeder Natuur.