Een bevalling met stress

De baarmoeder is voor de groeiende baby een soort paradijs van kleuren, geluiden en licht. Zintuigelijk neemt het kind in een zachte demping alles waar, ook jouw gevoelens.  Zowel je positieve als negatieve gevoelens. Als je onder stressvolle omstandigheden leeft krijgt het kindje dat al vroeg in de baarmoeder mee. Leef je onder chronische stress dan heeft dat zelfs gevolgen voor het hartritme, de energietoevoer, de hersenen, de darmbacteriën, het immuunsysteem en stresssysteem van het kindje. Als de hartslag van de moeder door stress omhooggaat, doet het hartje van de baby in de baarmoeder hetzelfde. De hartslag van een moeder door chronische stress is continue verhoogd, idem voor de foetus. Foetussen slaan dus al goede een slechte ervaringen in de baarmoeder op, in iedere cel van het lichaam. Op het diepste niveau zal die print uitgroeien tot een persoonlijkheid. Gezien dit feit, begrijp je wellicht hoe heilig rust voor jullie beiden is tijdens de zwangerschap.

Een bevalling met stress, angst of spanning remt direct de natuurlijke hormoonproductie en geeft groen licht voor de adrenaline door het lijf. In de eerste fase van de ontsluiting is dat funest. De kracht van de weeën neemt af met het risico dat de baby minder zuurstof krijgt. Stress zet de boel op slot en staakt het natuurlijke samenspel van de natuur. Door toegediende synthetische oxytocine via injectie of infuus krijgen de weeën wel kracht maar mist de prikkel van de natuurlijke endorfine ‘marathon’ pijnstilling. De aanmaak van de natuurlijke liefdes oxytocine is ook allang gestaakt terwijl de toegediende chemische middelen via het bloed de baby kunnen bereiken waardoor een ingesloten risico voor hem op de loer ligt. En de pijnlijke sterke weeën maken voor beiden de bevalling al zo stressvol.

Helaas lijkt het erop of menigeen dit slechte scenario op de koop toe neemt. Het gebruik van chemische middelen tijdens de bevalling is zo ‘gewoon’ geworden. Het hoort er bij. Evenals de ‘onrust’ van het kindje.

Baby’s van gestreste moeders:

  • Te vroeggeboren
  • Te laag geboortegewicht
  • Kan lijden tot zuurstoftekort en hersenbeschadiging
  • Moeizame temperatuurregulatei en en glucosetekort bij het kindje.
  • Overprikkeling

Een advies

Al die twijfels en angsten zijn echt nergens voor nodig. Ontelbaar veel vrouwen gingen je al voor. Ontelbaar veel vrouwen ontdekte de oerkracht in hun lijf en konden RELAXED  bevallen. Hoogtijd dat jij ook die kracht ontdekt. Een oerkracht die altijd al in je huist maar het bestaan ervan wellicht even vergeten bent.

Geef je over aan de  wijsheid van dat intelligente leger aan hormonen in je lijf. In een ontspannen toestand kan het allemaal vrijelijk voor je stromen. Moeder Natuur op haar best. Open je ogen, open je hart en zorg voor ontspanning, vertrouwen en rust. In de herhaling: Ontspanning, vertrouwen en rust. Niet alleen voor jezelf, voor je partner maar vooral voor jullie kindje. Je bent met een heldinnenreis bezig, weet je dat? Een unieke reis met de kroon van een Nieuw Leven. Werkelijk een Godsgeschenk. Wees zorgzaam, wees super zorgzaam voor dat prachtige geschenk.