Synthetische Oxytocine

Synthetische Oxytocine. De roze wolk kan veranderen in een donkere onweerswolk.

Vergeet nooit, elk mens is anders. Elk mens is uniek en heeft zijn eigen symptomen en authentieke gevoeligheid. Wat voor de één  een drama kan zijn, kan aan de ander zomaar voorbij gaan.

De natuurlijke oxytocine geschonken door Moeder Natuur die vanzelf vrijkomt door ontspanning, stopt abrupt door het toedienen van synthetische oxytocine in het zwangere lichaam. Meestal routinematig via infuus, per infectie of neusspray vindt deze stof snel zijn weg in de bloedbaan met de reden om de bevalling op gang te brengen of te versnellen.

Tijdens de bevalling werken de drie spierlagen van de baarmoeder perfect met de baby  samen in een natuurlijke balans op weg naar een vredige en vrije geboorte. Echter, door toediening van  synthetische oxytocine krijgt de baarmoeder een shock en in een oogwenk verandert de baarmoeder in een hyper baarmoeder. Stress! Die stress ervaart de baby natuurlijk ook. De weeën volgen elkaar zo snel op waardoor er nauwelijks zuurstof voor hem overblijft. Nog meer stress. De veilige warme baarmoeder verandert in een ware hel met de kans op hersenschade of zelfs het overlijden van het kindje. Een spoed keizersnee is dan hopelijk de laatste redding. Dit is wellicht wat zwaar gechargeerd, maar helaas zijn er legio voorbeelden waarbij zich dit drama heeft voltrokken. Stress zet alles op slot!

Daarnaast kan synthetische oxytocine bij een bepaalde gevoeligheid na de bevalling  sluipend het leven veranderen door zijn autoritaire stempel te zetten op de natuurlijke eigenschappen van het lichaam. De klachten (onderstaand) die hieruit voortvloeien worden geregeld weggewuifd. Gemakshalve hangt men bij de moeder het etiket postnatale depressie eraan. En de gestresste niet slapende huilbaby die altijd ‘aan’ staat zal heus wel doorgroeien naar een vrolijke peuter.

Moeder Natuur kijkt met argusogen naar deze processen. Niet alleen naar dit medicijn maar naar alle medicijnen tijdens de zwangerschap. Het zelfgenezend vermogen wordt onderdrukt. De instinctieve overlevingsmechanisme zoals elk dier en dus ook het mensendier van nature in zich heeft, worden genegeerd. In deze tijd lijkt het gebruik van medicijnen en pijnstilling het ‘nieuwe normaal’ te zijn maar het is verre van normaal. Een aantal symptomen door toediening van synthetische oxytocine zijn:

  • Je raakt jezelf kwijt
  • Je mist de band met je kindje
  • De zin in seks verdampt
  • Boosheid, chagrijn en irritaties naar de partner en de hele wereld
  • Levensvreugde sijpelt weg

De symptomen bij de baby’s is een waslijst variërend tussen slaapproblemen, stress, volledige aanhankelijkheid, voedselintoleranties en huilbuien.