Groepscursus
Relaxed Kramen

Rode draad in deze cursus:

RUST, REINHEID, REGELMAAT, RELATIE EN RESPECT

Kraamtijd van zes weken

Ben je nu zwanger? Dan is het nog maar de vraag of je tijdens en  na de geboorte van jullie kindje kraamzorg gaat ontvangen. De wachtlijsten lopen over. En dat is zorgelijk want als kraamvrouw dien je minstens acht dagen volledig in de watten gelegd te worden. Vertrouw erop dat net op tijd het tij zal keren en alles uiteindelijk goed komt, eventueel met hulp uit andere hoeken zoals moeders, zussen, tantes etc. In vroegere tijden droegen zij ook al hun steentje bij tijdens een geboorte.

Daarnaast is de kraamtijd na acht dagen nog lang niet voorbij. Feitelijk duurt die zes weken. Zes weken om met elkaar stapsgewijs te wennen aan het nieuwe wondertje in jullie leven. Zes weken om je lichaam het eerste herstel te gunnen na deze grote heldinnendaad. Naast de ongekende weldaad voor moeder en kind van een relaxte bevalling, is een relaxte kraamtijd net zo waardevol. Stress en prikkels zijn in deze uiters fragiele periode uit den boze en kunnen een lange inprent achterlaten op iedereen van het jonge gezin.

Kennis is macht

Om goed beslagen ten ijs te komen is het raadzaam om nu al kennis op te doen wat je zoal in het nieuwe leven te wachten staat. Kennis is macht. Naast de MACHT die je tijdens de geboorte hebt ervaren, kun je tevens de MACHT over je eigen lichaam en over je eigen leven weer terugkrijgen. Uiteraard gaat dat stapsgewijs want het is niet voor niets negen maanden op, negen maanden af.

In de korte cursus RELAXED KRAMEN ontvang je voldoende tips & tricks om opnieuw sterk in je eigen zadel te zitten door jezelf fysiek en geestelijk weer terug te vinden. Die KRACHT bezegelt een levenslang liefdescontract tussen jou en jullie kindje.

Knuffelen

Net als bij de geboorte heeft Oxytocine het ‘knuffelhormoon/gelukshormoon’, tijdens de kraamperiode een uiterst positieve invloed. Dit hormoon verhoogt het geluksgevoel, het gevoel van vertrouwen en verbondenheid en een verhoogde weerbaarheid tegen stress. Tevens komt het lichaam sneller tot rust. Wat let je…wees verliefd op jezelf, op je prille moederschap, op je partner, op jullie kindje, jullie nieuwe roze wereld en knuffel er maar stevig op los.

Over de vijf tools die in deze cursus in het licht staan, rust, reinheid, regelmaat, relatie en respect, ontvang je een vracht aan toegepaste tips en adviezen. In een ‘Relaxed Kramen’ schriftje kun je de waardevolle informatie noteren. Zie de RELAXED kramen cursus als een investering in jullie waardevolle toekomst. 

 • rust – slaap – en ontspanningstechnieken
 • yoga
 • mindfulness
 • voedingstips
 • qualitytime tips
 • borstvoeding
 • relatietips
 • tips voor een hechtingsplan
 • weldaad van massage
 • weldaad van babymassage
 • weldaad van etherische oliën

Tijdsduur: 4 uur

Kosten     : € 89,–

Ik wens je alvast zowel een heel RELAXTE Geboorte, als een RELAXTE Kraamtijd toe.

Welkom!