Post Partumdoula

Post Partum doula: Je kraamperiode is een belangrijke overgangstijd om op nieuwe krachten te komen en een nieuwe balans te vinden. Belangrijk om daar ruim de tijd voor te nemen. Het is negen maanden op en negen maanden af. Met dat eerbiedige werk wat je hebt verricht, verdien je nu eenmaal onmetelijk veel zorg, zachtheid en liefde omdat jij, net als je baby, ook opnieuw geboren bent. Een enorm veranderingsproces op alle levensniveau’s waarbij zelfzorg nu een eerste plicht is aan jezelf. De eerste 6 weken zou je sowieso niets anders hoeven te doen dan zorgen voor jezelf en de baby. Op die ‘zelfliefde bubbel’ kun je in eigen tempo weer langzaam landen. Een energiebubbel waar je jarenlang op kan teren. Hoe beter nu het herstel, hoe meer profijt in de toekomst zowel voor jou als je dierbaren. Want onderzoeken vertellen dat in culturen waar goed voor de kraamvrouw wordt gezorgd er veel minder postpartum depressies en andere (lichamelijke en geestelijk) ongemakken voor komen.

Door goede zelfzorg versterkt je innerlijke autoriteit om op termijn jouw leiderstaken weer waardig aan te gaan.

Als nooit tevoren zal je warme leeuwenhart stralen.

In mijn dienstbaarheid als Post Partum doula kan ik geestelijk en lichamelijk voor je zorgen ter bevordering van je herstel. Daarnaast warme ondersteuning bij de omgang met je baby en liefdevolle hulp bij alle andere zaken die tijdens deze nieuwe levensfase kunnen opspelen. Een veilige hechting met je kindje is het prachtige resultaat van goede zelfzorg. In die rust en ontspannenheid ontstaat vanzelf de ruimte om als kersverse moeder (ook voor je zoveelste kindje) gezamenlijk met je (nieuwe) gezin een nieuw ritme te vinden. A happy family!

Traumatische bevalling: Na een traumatische bevalling is de rust in het kraambed en de tijd ver daarna niet vanzelfsprekend. Geen rustige babytijd, niet voor de moeder maar ook niet voor het kindje. De traumatische ervaring kan in de hechting tussen beiden een diepe wond slaan waardoor de zachtheid van de roze wolk volledig is verdwenen. Om niet in een lange nasleep van de traumatische ervaring te geraken, die eventueel later nog zijn sporen kan nalaten, verdien jij na al het noeste werk juist een luisterend oor, warme handen op de huid, oprechte aandacht, liefdevolle aan- en bemoediging.  Jouw herstel staat op no. 1. Terug naar de 3 RRR’n en a very, very happy family!

 

 

 

 

Post Partum Doula dienstbaarheid

  • Zachte aanwezigheid
  • Liefdevolle aandacht
  • Luisterend oor
  • Ondersteuning omgang met je baby
  • Ontspanningsoefeningen/meditatie/ademoefeningen/affirmaties
  • Massage voor jou, massage voor de baby 
  • Aromatherapie
  • Koken van een voedzame maaltijd
  • Humor en plezier

De rebozo massage

Met de magische Rebozo doeken onder ga je een heerlijke rustgevende massage. Al snel bereik jij een totale ontspanning.

Sluitingsmassage

Samen met een andere doula, vriendin of familielid kan vanaf twee weken na de bevalling een post partum sluitende massage worden gegeven. De cirkel van zwangerschap en geboorte, sluit symbolisch en realistisch. Je voelt een totale geborgenheid met je lijf. De massage ondersteunt in je herstel. Een volledige rust komt over je heen en tegelijkertijd krijg je weer energie. Een prachtig sluitingsritueel voor je enorme presentatie. Je verdient om gepamperd te worden sterke vrouw!

De Shantala Babymassage

Lees onder het kopje ‘diensten’