De rol van de Doula thuis

Een geboorte draait om liefde. Jij bent Liefde, de doula is Liefde. Pure liefde.

De zwangerschap maakt je zachter, ontvankelijker, ronder, meer bewust van alles wat is. Als een knop in de roos, bloei je prachtig open en straal je liefde uit. Je wordt moeder. Of je wordt opnieuw moeder. Met dank aan het hardwerkende  interne management van hormonen. Tijdens de begeleiding begroet het grote hart van de doula  vreugdevol de jouwe. Een woordeloze communicatie. Respect, openheid, gelijkwaardigheid zijn haar waarden. Zie haar als je beschermengel. Ze is daar waar jij bent. Soms stil en onzichtbaar, een andere keer kordaat op de barricade om jouw unieke wensen te bewaken. Ze weet want ze luistert naar je. Niet zomaar, achter jouw woorden pikt ze precies op wat jij nodigt hebt. Ze ziet je, ze ziet de echte waarachtige jij. Ze voelt je, haar zuivere voelsprieten voelen precies wat jij nodig hebt. Haar vleugels vol liefde beschermen zowel jou, je partner als het magische scheppingsproces.

Zoveel vrouwen, zoveel zwangerschappen, zoveel bevallingen.

 

De 1e ontmoeting
vanaf 14 weken

Na het telefonische contact kan vanaf 14 weken van je zwangerschap de eerste kennismaking plaatsvinden bij jou thuis. Fijn als je partner ook aanwezig is. Een verkennend gesprek om te kijken of de ‘klik’ ontstaat. Door de ‘klik’ groeit de vertrouwensband, zwelt het sisterhood gevoel op en langzaam rijpt de veiligheid om geheel jezelf te kunnen zijn bij de ander. Een belangrijk gegeven. Want onderschat niet de hormonale en lichamelijke veranderingen van vrouw naar moeder. Een van je grootste veranderingen in je leven waarin ‘mix feelings’ heel normaal zijn. Alles mag er zijn.

Jouw heldenreis vangt aan.

De 2e ontmoeting
vanaf week 26

De wensen en verwachtingen ten aanzien van de bevalling komen op tafel, zijnde het geboorteplan (en eventueel hechtingsplan). Tevens het duidelijk bespreekbaar maken van angsten, verwachtingen, wensen en doelen. Wat wil je wel en wat niet. Naast een plan A komt ook een plan B of C op tafel want niets is zo onvoorspelbaar als een geboorte. In een zachte bedding ontvang je de benodigde informatie en worden alle mogelijkheden belicht. Hoe de bevalling ook zal verlopen, het geboorteplan is van jou en versterkt het gevoel dat jij mooie mama, als barende altijd aan het roer staat. Daarom is een goede voorbereiding cruciaal. Aandacht is de sleutel waarbij de kans vergroot op een onvergetelijke natuurlijke bevalling.

In stilte gebeuren wonderen.

De 3e ontmoeting
rond week 37

Het korte en bondige bevallingsplan nemen we door. Dat alles goed geregeld is, geeft rust en zekerheid. Wellicht is het plan gedeeld met verloskundige/gynaecoloog en kraamzorg. Daarnaast spreek je nogmaals de verwachtingen uit wat je nog van mij verwacht. Via mail en app houden we contact. Hoewel ik niet bij de geboorte zal zijn weet wel dat in die uiterst spannende tijd mijn hart naar je toe vliegt.  Bij deze laatste ontmoeting voor de geboorte lieve mama in spe, kan ik jou verwennen met een fijne massage, oefenen we samen met de Rebozo technieken, misschien een meditatie, wat yoga of affirmaties. 

Vertrouw op je instincten.

Je intuïtie liegt nooit! 

Post Partum support met de 3 'RRR 'n hoog in het vaandel! 

Rust, reinheid en regelmaat. Niet alleen goed voor kinderen maar ook voor volwassenen en juist voor je kraamtijd en ver daarna. Gouden waarden voor lichaam en geest.

Je kraamperiode is een belangrijke overgangstijd om op nieuwe krachten te komen en een nieuwe balans te vinden. Belangrijk om daar ruim de tijd voor te nemen. Het is negen maanden op en negen maanden af. Met dat eerbiedige werk wat je hebt verricht, verdien je nu eenmaal onmetelijk veel zorg, zachtheid en liefde omdat jij, net als je baby, ook opnieuw geboren bent. Een enorm veranderingsproces op alle levensniveau’s waarbij zelfzorg nu een eerste plicht is aan jezelf. Op die ‘zelfliefde bubbel’ kun je jarenlang teren.

Als Post Partum doula kan ik jou beschermen en ondersteunen in die kwetsbare periode. Je ogen kijken anders de wereld in. Een rustige start in reinheid en regelmaat is goed voor jezelf, de baby en je relatie. Geestelijk en lichamelijk kan ik voor je zorgen ter bevordering van je herstel. Daarnaast warme ondersteuning bij de omgang met je baby en liefdevolle hulp bij alle andere zaken die tijdens deze nieuwe levensfase kunnen opspelen. Een veilige hechting met je kindje is het prachtige resultaat van goede zelfzorg. In die ontspannenheid ontstaat dan vanzelf de ruimte om als kersverse moeder (ook voor je zoveelste kindje) gezamenlijk met je (nieuwe) gezin een nieuw ritme te vinden. A happy family!

Traumatische bevalling

Na een traumatische bevalling is de rust in het kraambed en de tijd ver daarna niet vanzelfsprekend. Geen rustige babytijd, niet voor de moeder maar ook niet voor het kindje. De traumatische ervaring kan in de hechting tussen beiden een diepe wond slaan waardoor de zachtheid van de roze wolk volledig is verdwenen. Om niet in een lange nasleep van de traumatische ervaring te geraken, die eventueel later nog zijn sporen kan nalaten, verdien jij na al het noeste werk juist een luisterend oor, warme handen op de huid, oprechte aandacht, liefdevolle aan- en bemoediging.  Jouw herstel staat op no. 1. Terug naar de 3 RRR’n en a very, very happy family!

Een gezonde geboorte in vrede en liefde is bevorderlijk voor de hele wereld. Zwanger zijn is een groots eerbiedig kunstwerk. Het draait om Liefde! Mijn intense aanwezigheid en toegewijde ondersteuning tijdens de zwangerschap creëert een bad van liefde.